Αρχιτεκτονική Μελέτη για Αναδιαμόρφωση Κτιρίου και Κατασκευή

Σε αυτό το project, έγινε πλήρης αναδιαμόρφωση του κτιρίου για να επιτευχθεί η υπεραξιοποίηση του επενδυτικά, λόγω της θέσης του ακινήτου, στο Γιόφυρο. 

Στο ήδη υφιστάμενο κτίριο, που αποτελούνταν από μια ισόγεια αποθήκη και τέσσερα διαμερίσματα συνολικά στους ορόφους, δυο στον πρώτο και δυο στον δεύτερο όροφο, κάναμε καινούρια θεμελίωση, ενίσχυση και αναδιαμόρφωση το κτιρίου.

Τι κάναμε σε αυτό;

Η μελέτη έγινε από την αρχή. Το κτίριο ήταν αρκετά παλιό με θέματα στατικότητας και κατασκευής. Αρχικά υπερυψώσαμε την ισόγεια αποθήκη, που είχε ύψος γύρω στα 4,5-5 μέτρα, κατά ένα μέτρο και κάναμε καινούρια θεμελίωση στην οποία και πάτησε το δάπεδό μας για τα νέα διαμερίσματα. Απογυμνώσαμε όλο το κτίριο και έγινε ενίσχυση με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite), ενισχυθήκαν οι κολόνες και τα δοκάρια του κτιρίου και στους δύο ορόφους.

Δημιουργήσαμε ημιυπαίθριους χώρους με εσοχές για μεγαλύτερες  βεράντες, ταυτόχρονα έγινε και αναμόρφωση σε όλες τις όψεις του κτιρίου με στοιχεία τζαμιού πάνω σε στιθέα και μαζί με τα στοιχεία από μπετόν και τις αλλαγές χρωμάτων, το κτιριο πήρε μια πιο  ενδιαφέρουσα και σύγχρονη όψη. 

Η αναδιαμόρφωση του κτιρίου έδωσε, από τα τέσσερα διαμερίσματα που είχε αρχικά, 12 διαμερίσματα, τέσσερα σε κάθε όροφο.Όλα τα διαμερίσματα είναι γύρω στα 35-40τμ, με ένα υπνοδωμάτιο, αυτόνομα με τις βεράντες τους. Εφόσον τα διαμερίσματα θα προορίζονταν για μακροχρόνια ενοικίαση, τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν για την αντίστοιχη χρήση.

 Ο νέος σκελετός, έδωσε νέα ζωή στο κτίριο, έγινε σύγχρονο και αξιοποιήθηκε πλήρως σε όλα τα τετραγωνικά του. Έγινε υπεραξιοποίηση επενδυτικά του ακίνητου και δημιουργήθηκε ένα νέο ακίνητο, στατικά ισχυρό, με νέες υποδομές, νέες εγκαταστάσεις ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές.

Στοιχεία Έργου

Ονομασία: Αρχιτεκτονική Μελέτη για Αναδιαμόρφωση Κτιρίου και Κατασκευή

Πόλη & Περιοχή: Ηράκλειο, Κρήτη

Χρονιά: 2021

Κατηγορία έργου: Αρχιτεκτονική Μελέτη και Κατασκευή

Σύνδεσμος: