Αρχιτεκτονική Μελέτη Πολυτελούς Κατοικίας με Iατρείο και Eνοικιαζόμενα Διαμερίσματα στα Χανιά

Η μελέτη αφορά την προσθήκη κατοικίας σε ένα υφιστάμενο κτίριο δυο ορόφων. Δίπλα στο κτίριο, σχεδιάσαμε ένα νέο κτίριο με σοφίτα, κεκλιμένη στέγη, φωτοβολταϊκά και υπόγειο πάρκινγκ. Το κτίριο σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας ξεχωριστής κατοικίας.

Το υφιστάμενο κτίριο λειτουργεί στο ισόγειο ως διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης με τη δική τους ιδιωτική πισίνα στο βάθος, καθώς η κατοικία συνεχίζει με άλλη πισίνα ακριβώς πίσω, η οποία είναι με στοιχεία φύτευσης περιμετρικά και περίφραξη, Ο στόχος είναι, ακόμα και οι περιβάλλοντες χώροι, να γίνουν όσο πιο διακριτοί γίνεται στην πίσω πλευρά μεταξύ της μόνιμης κατοικίας και της βραχυπρόθεσμης.Το ήδη υπάρχον κτίριο διακοσμείται περιμετρικά από επεμβάσεις στο κέλυφος του ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται κατακόρυφα στοιχεία με ξύλινες περσίδες σε διάφορα σχήματα, ώστε να γίνει η πρόσοψή του πιο μοντέρνα και πιο ενδιαφέρουσα.

Το στοιχείο του ξύλου σε διαφορετικές εκδοχές συνδυάζεται με τους συμπαγείς όγκους του κτιρίου και τις προεξοχές του επιτυγχάνοντας την αρμονική συνύπαρξη πολυτελούς κατοικίας και τουριστικού καταλύματος με ταυτόχρονη λειτουργική αυτονομία των δύο χρήσεων. Φωτοβολταϊκά έχουμε πάνω στη στέγη του νέου κτηρίου προς το νότο.

Ο πρώτος όροφος, λόγω της ιδιότητας του ιδιοκτήτη ως γιατρού, γίνεται ουσιαστικά μία κλινική, όπου υποδέχεται επισκέπτες, από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο ξεχωριστά, χωρίς να ενοχληθούν οι άλλες δύο χρήσεις κατοίκησης. 

Στο εσωτερικό, το στοιχείο του ξύλου και της πέτρας υπάρχουν αλλά μέσα σε μία πιο μοντέρνα έκδοση. Στο δώμα δημιουργείται φυτεμένο δώμα αλλά και χώρος βατός. Από εκεί στο βάθος μπορούμε να δούμε θάλασσα, οπότε δημιουργείτε ένα εξτρά καθιστικό. Ακόμη ένας χώρος εκτόνωσης του κτηρίου που αξιοποιείται.

  Το στοιχείο του ξύλου και οι πέργκολες σε όλες τις διαδρομές του κτιρίου και στους χώρους βεράντας. Η φύτευση έχει και στο βασικό κτήριο, σε όλο το πίσω κομμάτι γύρω από τα στοιχεία του νερού και ταυτόχρονα και στην οροφή με το φυτεμένο δώμα. 

Στοιχεία Έργου

Ονομασία: Αρχιτεκτονική Μελέτη Πολυτελούς Κατοικίας με ιατρείο και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Πόλη & Περιοχή: Χανιά, Κρήτη

Χρονιά: 2018

Κατηγορία έργου: Αρχιτεκτονική Μελέτη

Σύνδεσμος: