Αρχιτεκτονική Μελέτη Συγκροτήματος Βιλών στο Φόδελε

Σε επικλινές έδαφος, πάνω στην πλαγιά, δημιουργήσαμε τέσσερις κατοικίες – βίλες με θέα τη θάλασσα από μπροστά και από πίσω το ιδιαίτερο βουνό της περιοχής. Οι συμπαγείς όγκοι σε συνδυασμό με τις ξύλινες πέργκολες δημιουργούν το τελικό κτίριο. Η κάθε κατοικία αλλάζει χρωματικά, σε γήινες πάντα αποχρώσεις, για να ξεχωρίζουν σαν χρήσεις και ιδιοκτησίες. Το κάθε κτίριο σηκώνεται γύρω στο ενάμιση μέτρο πάνω από το επόμενο για να προσαρμοστεί σωστά στο επικλινές έδαφος  του οικοπέδου και να μη χάνει τη θέα του στη θάλασσα και τον ορίζοντα.

Όλες οι βίλες είναι 4 υπνοδωματίων με δυο λουτρά και η κάθε βίλα είναι 150τμ. Οι χώροι ζωής, τραπεζαρία και σαλόνι, βρίσκονται στη μεσαία στάθμη του κτιρίου και τα δωμάτια, το master bedroom που έχει την καλύτερη θέα και ένα ακόμη υπνοδωμάτιο είναι στην πάνω στάθμη και τα υπόλοιπα δυο υπνοδωμάτια είναι στη μεσαία στάθμη. Κάθε όροφος είναι σχεδιασμένος έχει απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα με βεράντες και μπαλκόνια εκτόνωσης των εσωτερικών του χώρων, είτε είναι υπνοδωμάτιο είτε είναι ενιαίος χώρος. Όλα έχουν μεγάλες τζαμαρίες και θέα τους προς τη θάλασσα.
Το στοιχείο της πέτρας στους τοίχους αντιστήριξης μεταξύ των κατοικιών μαζί με το ξύλο δίνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα λόγω της τοποθεσίας, η φύτευση και η πέτρα υπάρχει παντού. Γύρω από το κτίριο, δημιουργούνται χώροι πισίνας με πράσινο που λειτουργούν σαν σημείο συγκέντρωσης για φίλους και οικογένεια. Κάθε βίλα είναι αυτόνομη και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται από μπροστά πάντα από τη θέση στάθμευσης.
Το συγκρότημα αυτών των βιλών αποτελεί μια πανέμορφη κοινότητα, κατάλληλη για οικογένειες που επιθυμούν έναν ήρεμο και φιλικό τόπο για να ζήσουν κοντά αλλά στο δικό τους χώρο ο καθένας. Η διάταξη του συγκροτήματος δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας και ασφάλειας.

Στοιχεία Έργου

Ονομασία: Αρχιτεκτονική μελέτη βιλών

Πόλη & Περιοχή: Φόδελε, Κρήτη

Χρονιά: 2016

Κατηγορία έργου: Αρχιτεκτονική Μελέτη

Σύνδεσμος: