Ο τουρισμός είναι ένας συνεχόμενα αναπτυσσόμενος αλλά και ανταγωνιστικός τομέας στη χώρα μας. Για αυτό το λόγο, η ανανέωση ενός τουριστικού καταλύματος είναι πλέον απαραίτητη για να βελτιωθεί η εικόνα του, να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του και το ενεργειακό του κομμάτι. Εάν γίνουν τα παραπάνω σωστά θα έχεις λιγότερα πάγια έξοδα και περισσοτέρους επισκέπτες! Πώς ξεκινάς όμως ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο; Τι είναι σημαντικό και τι όχι; Τι είναι απαραίτητο και τι όχι; Παρακάτω θα διαβάσεις τις βασικές αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν σύμφωνα πάντα με την εμπειρία μας. Και μην ξεχνάς, είμαστε εδώ για να δούμε το δικό σου χώρο και τις ανάγκες του.

Τι ιστορία θες να πει το ξενοδοχείο σου

Στην αγορά της Ελλάδας,  μια αγορά όμως που διαθέτει έναν συνεχώς αυξανόμενο όγκο προσφερόμενων καταλυμάτων, η ανάγκη της διαφοροποίησης είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ένα κατάλυμα πλέον πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα, να έχει ένα στυλ. Πώς γίνεται όμως αυτό; Πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε, πρέπει να αποφασίσεις τι ιστορία θες να πεις με το ξενοδοχείο σου. Να βρεις τη φιλοσοφία του και την “ιδέα” του. Είναι μια πολυεπίπεδη διαδικασία, με πολλούς παράγοντες. Η ραχοκοκαλιά όμως σε αυτή τη διαδικασία είναι να βρεις αυτό που θα σε κάνει διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Ξεκίνα αρχικά με το προσδιορίσεις ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης σου. Ποιο κοινό θες να προσελκύσεις; Και σε δεύτερο στάδιο, τι θα του προσφέρεις για να σε επιλέξει;

Μετατρέπουμε το ξενοδοχείο από ένα απλό κτίριο σε ένα ολοκληρωμένο χώρο εμπειρίας

Η ανακαίνιση ενός τουριστικού καταλύματος μπορεί να είναι δύσκολη και ίσως χαοτική διαδικασία. Με τους κατάλληλους συνεργάτες όμως και την κατάλληλη καθοδήγηση μπορείς να μετατρέψεις το ξενοδοχείο σου από ένα απλό κτίριο σε ένα ολοκληρωμένο χώρο εμπειρίας! Από τις πιο μεγάλες αλλαγές όπως είναι η επίπλωση και ο φωτισμός, μέχρι τις μικρότερες, ο σκοπός της ανακαίνισης σήμερα είναι να προσφέρει όχι απλά ένα μέρος να μείνεις το βράδυ, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.

Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει!

Ένας σωστός επανασχεδιασμός των εξωτερικών όψεων και χώρων του καταλύματος είναι καθοριστικής σημασίας. Διάλεξε προσεκτικά το χρώμα που θα βάλεις στους τοίχους και δες αν μια τεχνοτροπία ή μία επένδυση απογειώσει το στυλ του. Παρακολούθησε τις τελευταίες τάσεις και τα υλικά της αγοράς για να κρατήσεις μια μοντέρνα αισθητικά.

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι στην πρώτη εντύπωση είναι ο κήπος και η φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Ο χώρος αυτός περιβάλλει το ξενοδοχείο σου, μπορεί να λειτουργήσει σαν σημείο συνάντησης και χαλάρωσης για τους επισκέπτες σου. Φυσικά, μην ξεχνάς οτι καλό είναι το κατάλυμα να σέβεται και να ταιριάζει στον περιβάλλοντα χώρο του και να σέβεται την κουλτούρα του τόπου στον οποίο είναι.

Δημιούργησε ένα εντυπωσιακό λόμπι

Ένα από τα πράγματα που είναι αναγκαία για να γίνει μια σωστή πρώτη εντύπωση, είναι η δημιουργία ενός εντυπωσιακού λόμπι! Λειτουργικά και καλαίσθητα λόμπι που ζωγραφίζουν τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου με μια ματιά! Τα λόμπι μπορούν να γίνουν ευχάριστοι χώροι αναμονής και συνάντησης. Είναι η πρώτη εικόνα του ξενοδοχείου και πρέπει να προσφέρει μια φιλική αίσθηση και ταυτόχρονα το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών.

Η ταυτότητα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου

Οι κοινόχρηστοι χώροι χρειάζεται εκτός από το δείχνουν το χαρακτήρα του ξενοδοχείου, πρέπει να είναι λειτουργικοί, αισθητικά όμορφοι και να επιτελούν τον σκοπό τους. Το εστιατόριο λοιπόν χρειάζεται ζεστούς και προσεγμένους χώρους που θα βελτιώσουν τη γαστρονομική εμπειρία των πελατών σας! Αν αυτός ο χώρος δομηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει την ψυχή του ξενοδοχείου και να προσθέσει κύρος ενισχύοντας την ταυτότητα.

Δώσε προσοχή στον ύπνο και στα κρεβάτια

Το πιο μεγάλο κομμάτι σε ένα ξενοδοχείο, πάντα ήταν και θα είναι ο ύπνος. Δώσε μεγάλη σημασία στα κρεβάτια λοιπόν και στην εμπειρία του ύπνου. Κάνε τον ύπνο των πελατών σου μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία! Τα θεματικά δωμάτια, οι κρυφοί φωτισμοί και τα εντυπωσιακά κεφαλάρια είναι καλές λύσεις για να προσφέρεις τη διαφορετικότητα που πολλοί ψάχνουν.

Διακόσμηση με πρωτότυπες ιδέες με βάση τους πελάτες σου

Η διακόσμηση ενός ξενοδοχείου αφορά τη συνολική εικόνα του: από τα χαλιά και τις κουρτίνες μέχρι τα χρώματα σε τοίχους και τα μαξιλάρια, καλό θα ήταν να έχουν ομοιομορφία και να ταιριάζουν στη γενικότερη φιλοσοφία του καταλύματος που θες να περάσεις στους πελάτες σου. Ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Οπότε λάβε υπόψη τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση και μη φοβηθείς να πρωτοτυπήσεις με φρέσκιες ιδέες που θα αναδείξουν το χώρο σου.

Ενεργειακή ταυτότητα και περιβαλλοντική συναίσθηση

Το ενεργειακό κομμάτι σε ένα ξενοδοχείο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια τόσο για λόγους ενεργειακούς και οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς. Η περιβαλλοντική συναίσθηση σε ένα ξενοδοχείο πρέπει να είναι σημείο κατατεθέν και η σωστή ενεργειακή αποτύπωση να είναι κατευθυντήριος δύναμη στον επανασχεδιασμό και στην ανακαίνιση του καταλύματος σου. Κάποιες από τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι η  τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης, η μόνωση των δωματίων, η εγκατάσταση ή συντήρηση κλιματιστικών και η αντικατάσταση των κουφωμάτων.Είναι πολύ σημαντικές οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις στη δομή του ενός ξενοδοχείου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τη λειτουργία του στο περιβάλλον.

Δεν ξεχνάς τον αρχιτεκτονικό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ο κρυφός σου σύμμαχος! O κατάλληλος αρχιτεκτονικός φωτισμός είναι αυτός που λειτουργεί πάντα αρμονικά με το χώρο όλο το 24ωρο και αυτός που δημιουργεί μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Οι δυνατότητες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία, όπως για παράδειγμα οι οπτικές ίνες, οι εναλλαγές χρωμάτων και τα leds στον φωτισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι ατελείωτες! Ένας σωστός φωτισμός αναδεικνύει κάθε χώρο ποιοτικά, αναβαθμίζει τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και της κοινωνικής ζωής.

Κλείσε μια δωρεάν συμβουλευτική

Βάζουμε καλά στο μυαλό μας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε περάσει από τον παραδοσιακό ρόλο της απλής φιλοξενίας, του ενός κρεβατιού να κοιμηθούμε απλά το βράδυ, σε ένα δυναμικό και πολυσύνθετο συνδυασμό παροχής υπηρεσιών και ανέσεων υψηλού επιπέδου. Το κατάλυμα πρέπει να συνδυάζει την κατάλληλη ατμόσφαιρας της φιλοσοφίας του, το συναίσθημα της άνεσης, της χαλάρωσης, της ηρεμίας, της ευχαρίστησης και της ευεξίας των επισκεπτών του. Όλα αυτά είναι υψίστης σημασίας για το χαρακτήρα και την ταυτότητα ενός καλού ξενοδοχείου.

Σε περιμένουμε στην Chnaris Αrchitecture in Construction για να μελετήσουμε το δικό σου κατάλυμα, να δούμε τις ανάγκες σου και να φτιάξουμε μαζί!

   
       
       

Subscribe to our newsletter

       
* indicates required
    Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου    
  •