Μια σωστή διαρρύθμιση του σπιτιού σου θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο λειτουργική και αισθητικά σίγουρα πιο όμορφη. Θες να εκμεταλλευτείς σωστά όλους τους χώρους του σπιτιού σου; ‘Ηδη σκέφτεσαι τη δημιουργία ενός εξτρά δωματίου; Δες παρακάτω τα αναγκαία βήματα και διάφορες ιδέες διαρρύθμισης για τον χώρο σου

Πώς ξεκινάω τη δημιουργία για ένα εξτρά δωμάτιο;

Πρώτο βήμα: Σκέψου τι ανάγκη υπάρχει και τι χρήση θα έχει το δωμάτιο.  Ένα νέο χώρο για γραφείο; Ένα δωμάτιο για ένα νέο μέλος της οικογένειας; Απλά θες περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους;

Δεύτερο βήμα: Ξεκίνα τη χαρτογράφηση του χώρο σου – σκέψου που μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το εξτρά δωμάτιο που έχεις ανάγκη.

Τρίτο βήμα: συμβουλέψου έναν επαγγελματία. Πολύ πιθανά θα χρειαστούν κάποιες μετατροπές σε πόρτες και παράθυρα, στα ηλεκτρολογικά και στις υπόλοιπες υποδομές. Έτσι θα έχεις ένα δωμάτιο λειτουργικό.

Με ποιους τρόπους μπορώ να διαχωρίσω έναν χώρο;

Η πιο κλασσική ιδέα είναι ο διαχωρισμός ενός ενιαίου μεγάλου χώρου με νέο τοίχο και πόρτα. Έτσι αποκτάς σε έναν χώρο, δυο δωμάτια. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις τόσο μεγάλο χώρο;

Μια διαδεδομένη λύση είναι η δημιουργία υπερυψωμένων χώρων, ή αλλιώς αξιοποίηση καθ’ ύψος. Τα διαφορετικά επίπεδα προσφέρουν  διαχωρισμό και  ταυτόχρονα δημιουργούν τη δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου καθ’ ύψος. Στο «νέο» χώρο, μπορείς να φτιάξεις αποθηκευτικούς χώρους, να τοποθετήσεις ένα κρεβάτι, ένα γραφείο ή ακόμη και να φτιάξεις ένα παιχνιδότοπο. Σε όσα σπίτια υπάρχει σκάλα, ανάλογα με το πλάτος και το ύψος της σκάλας, δημιουργείς εκεί ράφια, συρτάρια, ντουλάπια ή ακόμη και ένα ολόκληρο δωμάτιο!

Για μια πλήρη διαμερισματοποίηση του χώρου, οι συρόμενες πόρτες είναι μια καλή επιλογή για πλήρη απομόνωση όταν το θες. Αντί για συρόμενες πόρτες μια άλλη καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση παραθύρων ως διαχωριστικό. Αρχικά δίνουν την αίσθηση του ευρύχωρου ενώ ταυτόχρονα αφήνουν διέξοδο στο φυσικό φως.

Ο διαχωρισμός χώρου με ένα πολυλειτουργικό διαχωριστικό μπορεί να ικανοποιήσει κάθε αισθητική! Ένα έπιπλο όπως μια βιβλιοθήκη, ένα διαχωριστικό από παλέτες που μπορεί να φιλοξενήσει τα φυτά σου, κάποιοι κάθετοι αποθηκευτικοί χώροι, ένας κρεμαστός καμβάς, μια κουρτίνα ή ένας τοίχος από σκοινί οριοθετούν όμορφα τους χώρους. Οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Μην ξεχνάς  ότι η ανακαίνιση στο σπίτι σου είναι μια επένδυση στην ιδιοκτησία σου! Επικοινώνησε μαζί μας για τις αλλαγές στο δικό σου χώρο!

Subscribe

* indicates required