Μια εξαιρετική λύση σήμερα, είναι η μετατροπή ενός χώρου που “περισσεύει” σε Airbnb. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Έχουμε συγκεντρώσει εδώ μερικές συμβουλές σχετικά με το τι θα χρειαστείς.

Το πρώτο σου βήμα είναι η έρευνα. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις τους κανονισμούς της πλατφόρμας και να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό για να καταχωρήσεις το σπίτι σου.

Ανακαίνιση ή επισκευή;

Η ανακαίνιση είναι ένα βασικό σημείο: Είναι σίγουρα απαραίτητη αν πρόκειται για ένα αρκετά παλιό, ταλαιπωρημένο χώρο ή αν πρόκειται για ένα χώρο που απλώς δεν έχει σύγχρονη αισθητική. Ακόμη και αν το σπίτι έχει για παράδειγμα την αισθητική της «παλιάς εποχής», πρέπει να είναι λειτουργικό και με σωστή διαρρύθμιση. Αν απλά ο χώρος σου χρειάζεται μόνο επισκευές ή διάφορες βελτιώσεις, τις κάνεις γιατί πρόκειται για μια επένδυση που θα σου αποφέρει κέρδος.

Μπάνιο και κουζίνα

Τα μπάνια είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Airbnb. Οπότε η ανακαίνιση μπάνιου είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει, επίσης, να δώσεις προσοχή. Ας σημειώσουμε ότι η ανακαίνιση μπάνιου αυξάνει γενικότερα την αξία ενός ακινήτου!

Διακόσμηση

Το design κάθε χώρου καθορίζει την αισθητική του. Διάλεξε το design του χώρου σύμφωνα με το κοινό που θα στοχεύσεις. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις εξ’αρχής σε ποιους θα απευθυνθείς με το Airbnb που ετοιμάζεις, αλλά το αν θα το διαμορφώσεις για οικογένειες ή επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι κάτι που πρέπει να λάβεις στα υπόψιν! Αυτό θα καθορίσει την επίπλωση, τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Φωτογράφιση

Ο ανταγωνισμός στην πλατφόρμα είναι μεγάλος, οπότε οι ποιοτικές φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικές. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα αναδείξει καλύτερα το χώρο σου.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού χώρου δεν αρκεί. Χρειάζεται και η σωστή καθαριότητα του, οι ανέσεις που θα χρειαστούν όσοι αποφασίσουν να μείνουν στο χώρο σου και η σωστή συντήρησή του.

Αν θέλεις να μελετήσουμε το δικό σου χώρο, και να βρούμε λύσεις που σου ταιριάζουν, σε περιμένουμε στην Chnaris Αrchitecture in Constuction. Ένας συνεργάτης μας θα απαντήσει σε όλες σου τις απορίες!

Subscribe

* indicates required